Trött på allt som måste köpas

Som alla vet så är jag ibland överdrivet positiv och i andra fall en mycket argsint och deprimerad person. Denna vecka har jag blivit mycket trött på allt som måste köpas hela tiden. Kan det inte bara vara så att jag någon gång kunde få spara lite pengar, och ha råd med en semester någon gång. Ja, nu jobbar jag ju inte så alla som läser detta tänker väl att jag har semester hela tiden. Så är det inte och jag skulle vara jätteglad att ha ett arbete som alla andra. Det är bara det att jag har haft jävligt svårt att få ett på senare tid. När man då lever på bidrag så blir det ofta ganska svårt att spara. I vilket fall så har jag naturligtvis kommit på att jag behöver ytterligare en pryl.

Denna gång kan jag dock inte säga något, då det inte är en onödig sak jag ska handla. Nu handlar det om en hjärtstartare till min farfar. Han har länge haft ett svagt hjärta och fortfarande insisterar på att bo hemma. Lyckligtvis så är farmor också vid liv, så att hon kan se om den kära gubben. I morgon ska jag nu ta med henne ut och köpa en hjärtstartare som de kan ha i hemmet om något skulle hända. Naturligtvis känner jag mig lycklig för att kunna hjälpa till, men är det verkligen så att jag egentligen kan det? Ja, frågan får stå fri. Jag älskar gubben så då anser i alla fall jag att jag gör rätt.

Annars köper jag för mycket trams

Allt annat kommer det dock att bli slut med att köpa. I det fallet menar jag allt trams jag skaffar bara för att jag ser andra ha det, fast jag egentligen aldrig kommer att använda det. Kanske kan detta bidra till att jag får lite pengar över. Om inget oförutsett inträffar det vill säga, och det gör det ju tyvärr alltid. Förra gången det var en stor utgift var när frysen gick sönder. Där ingick inte detta i min försäkring. Jag ber nu och bönar för att inget annat händer. Då kanske jag i alla fall kan gå på bio med kompisarna i helgen. Oj, var detta också något onödigt? Nä, lite får jag väl unna mig för att vara ett klokt och omtänksamt barnbarn.