Earth hour & hyckleri (osv)

Asså, varje år som Earth Hour rullar förbi så kommer den där jäkla klimatfrågan på tal, om och om igen. Folk tycker de är så jäkla duktiga för att de släcker lampan och inte knarkar dator eller padda eller mobiljäkel under en timme. Bloggar om hur de gör sitt för miljön och retweetar klyschiga virtual signalling-poster från miljövidriga företag som lovar att de ska ta hand om miljön och yadda yadda. Som med Trump till exempel. Jäkla manssvin. Usch.

Men asså, Earth Hour påminner mig också om det bra i livet, som att vi typ minskat köttätande, åker mindre bil, pantar och återvinner på rätt sätt och så vidare. Och att det känns som vi har bättre koll på allt det här med miljön mer nuförtiden! Även om det går skit med miljön. Den mår inte så bra. Då mår inte jag så bra – eller ah, jag känner ju redan att alla andra kan dö. I alla fall äckelgubbarna som inte gör sina politikerjobb. Haha 🙂

Jag menar, hur svårt kan det vara att köpa någon billig men bra och energisnål/miljövänlig lampa?? Som typ från denna webbutiken som säljer lampor och belysning till exempel, bland annat miljövänliga vägglampor. Hur grymt som helst! Jag fuskade faktiskt under Earth Hour och köpte mig ett par solcellslampor bara för att föregå med gott exempel, minsta lilla duktiga jag kan göra utöver att jag är vego och inte åker bil 🙂