Drömmar om hjältemod

Har ni sett nya Guardians of the Galaxy? Precis som tidigare film tyckte jag att den var slående bra och skulle gärna se den en gång till. Ända sen jag var liten minns jag att jag och min bästa kompis brukade springa runt och leta i mina föräldrars lådor, efter saker att skapa superhjältedräkter med. Oftast blev det inte speciellt mycket mer än ett par badbyxor ovanpå kläderna och en handduk eller gammal stuvbit som mantel.

Min kärlek till superhjältar slutade dock inte där, utan längre upp i åren gillade jag att klä ut mig till hjälte. Då var superhjältedräkterna betydligt mer avancerade och jag använde dem mer än gärna så ofta jag kunde, både hemma på skoj och med vänner i samband med maskerad. Tittar man ute i affärer är superhjältedräkter rätt så dyra, så jag är otroligt tacksam över att ha en mamma som är händig med symaskinen, eftersom jag själv knappt kan sy ett örngott.

Ni kan nog gissa att drömmen om att få vara en riktig superhjälte har slagit mig många gånger. I min värld får jag uppleva de vildaste äventyr och stå upp för alla djur som blir orättvist behandlade. Människor också, såklart, men i mina drömmar är det inte där mitt fokus ligger. Utöver att jag skulle spela mina vänner roliga spratt med mina superhjältekrafter, skulle jag även se till att få uppleva saker som man aldrig trodde var möjligt. När jag är superhjälte så flyger jag, men jag har också en radar som upptäcker när ett djur far illa. Med min otroliga snabbhet tar jag mig då till platsen och befriar djuret i fråga och flyger det till en säker plats i frihet.

Jag skulle kunna tala i evighet om de orättvisor som finns i världen idag och hur jag skulle bekämpa dessa. Tyvärr får nog mina superhjältedrömmar fortsätta att vara just drömmar.